Hoe werkt het?

Investeren in een duurzame gezondheid is iets waar je de rest van je leven profijt van kunt hebben. Echter, een gezonde leefstijl is een lange termijn traject dat niet altijd rechtlijnig verloopt; veranderen gaat gepaard gaat met vallen en opstaan. Wij nemen je dan ook graag bij de hand tijdens dit mooie en uitdagende proces. Waar nodig bieden wij ondersteuning en zijn wij je stok achter de deur. Als gezondheidsbevorderaars zijn we daarnaast experts op het gebied van gedragsverandering en weten we waar valkuilen liggen. 

Wij bieden op maandag, donderdagochtend en vrijdag consulten aan in onze praktijkruimte in Haarlem én online. Klik hier voor onze openingstijden en het adres van onze praktijkruimte.

Onze praktijkruimte bij Connected Haarlem

Maak een afspraak

Je kunt een afspraak maken door een bericht te sturen via ons contactformulier
 of direct een tijdstip te kiezen via onze online agenda. Na je aanmelding ontvang je van ons een intakeformulier om je alvast beter te leren kennen. Ook vragen we je om je voeding een aantal dagen bij te houden in de Eetmeter app. 

Intake

Tijdens het intakegesprek van 60-75 minuten bespreken we je doelen en verwachtingen en kijken we naar je huidige eetpatroon. Op basis van jouw situatie geven we adviezen en praktische tips. Na het consult sturen we je per e-mail jouw persoonlijke voedingsadvies toe.

Vervolgconsulten

In een vervolgconsult bespreken we je vooruitgang: wat gaat er goed, wat zijn knelpunten? Loop je ergens tegenaan? We helpen je om verder te komen en gaan dieper in op onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Een vervolgconsult duurt meestal 30 minuten.

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken?

Als diëtisten zijn wij direct toegankelijk. Dit houdt in dat je geen verwijsbrief van de dokter nodig hebt om een afspraak te maken. Tijdens ons eerste gesprek bepalen wij op basis van de Direct Toegankelijke Diëtetiek of het veilig en verantwoord is om je te behandelen, of dat het eerst nog verstandig is om een afspraak te maken met je huisarts. Dit is bijvoorbeeld het geval bij bepaalde medische klachten.

Wel is het goed om te weten dat enkele zorgverzekeraars een verwijsbrief vereisen. In je polisvoorwaarden kun je lezen of dit wel of niet voor jou geldt. Indien je een verwijsbrief nodig hebt, kun je dit van tevoren afstemmen met je huisarts. Je kunt dan aangeven dat je graag in aanmerking zou willen komen voor een vergoeding.

Hebben jullie contracten met zorgverzekeraars? En worden de consulten vergoed?

De eerste 3 uur begeleiding worden vergoed vanuit de basisverzekering. In eerste instantie worden de kosten van deze consulten verrekend met het eigen risico, behalve voor kinderen die jonger zijn dan 18. Ben je aanvullend verzekerd voor dieetadvies? Dan kan het zo zijn dat je meer vergoed krijgt. Wij raden je aan om dit goed na te gaan bij je eigen zorgverzekeraar. Diëtistenpraktijk Roots heeft contracten met CZ, Zilveren Kruis, VGZ, Menzis, Zorg en Zekerheid, ONVZ, DSW en ASR. Dit betekent dat, wanneer je aangesloten bent bij één van deze zorgverzekeraars, de kosten van de begeleiding direct worden afgehandeld met de zorgverzekeraar.

Hoe werkt een online consult?

Voorafgaand aan een online consult ontvang je van ons een E-mail met een uitnodiging voor beeldbellen. Je kunt de link dan aanklikken op de desktop, tablet of telefoon. Wanneer je op de link klikt word je doorgestuurd naar de online spreekkamer. Vervolgens word je gevraagd om toestemming te geven voor de camera en microfoon van het apparaat. Geef akkoord, zodat we je tijdens de afspraak kunnen zien en horen. Vervolgens zie je de diëtist in je beeldscherm verschijnen. Tijdens de sessie kan de diëtist haar scherm met je delen.

Heb je een andere vraag? Schroom dan niet om contact op te nemen via ons contactformulier.