Smakelijk en haalbaar

 

Weten wat gezonde voeding is één ding. Een eetpatroon moet ook in jouw leven passen. Want een gezond eetpatroon houd je alleen vol als het eten je goed smaakt én als het voorbereiden, bereiden en opeten ervan ook haalbaar is. Daarom kijken we in onze begeleiding naar jouw smaakvoorkeuren, of gaan we ernaar op zoek als je ze nog niet weet.

Je zult ervaren dat gezond eten ontzettend lekker kan zijn. En smaak is voor iedereen anders. Voor de smaakbeleving gebruik je al je zintuigen. Het gaat over wat je proeft met je tong, hoe iets in je mond voelt (zoals warm, knapperig of pittig), de geur van het eten, hoe het eten eruit ziet, maar bijvoorbeeld ook welke emoties en ervaringen het oproept.

Het is daarnaast belangrijk dat je ervoor zorgt dat gezonde voedingskeuzes ook haalbaar zijn. De dag is vaak al snel gevuld met allerlei taken en afspraken, gezinsleven, zorg voor anderen of je huisdieren, vrienden en sport. Welke plek kan en wil jij vrijmaken voor een gezonde maaltijd en wat heb je nodig om dat voor elkaar te krijgen? Door hier bij stil te staan, grijp je minder snel naar kant-en-klare maaltijden en thuisbezorgd.nl.